Jadłospis
Jadłospis od 22.04.2025 do 25.04.2025 r.
Data | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|---|
22.04.2025 wtorek | Herbata z cytryną. Chleb z masłem, serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem. | OWOCOWA PRZEKĄSKA - mix suszonych owoców. | Zupa wiosenna z ziemniakami i koperkiem. Kaszotto z mięsem wp., jarzynami i sosem pomidorowym. Kompot. | Soczek. | gluten (pszenica, żyto), mleko i produkty pochodne, seler |
23.04.2025 środa | Kawa zbożowa z mlekiem. SAMODZIELNE KANAPECZKI - chleb ziarnisty z masłem + wędlina drobiowa, rukola, zielony ogórek, czerwona papryka. Herbata z cytryną. | Melon. | Zupa wiejska z mięsnymi mini pulpecikami, ziemniakami i włoską kapustą. Makaron z twarogiem i musem owocowym. Kompot. | Gruszka. | gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko i produkty pochodne, seler |
24.04.2025 czwartek | Płatki kukurydziane z mlekiem. Słodka chałka z masłem. Herbata owocowa. | Kolorowe winogrona. | Zupa pomidorowa z makaronowymi gwiazdkami i natką pietruszki. Filet z kurczaka, ziemniaki, buraczki z jabłkiem. Kompot. | DESER - shake jogurtowo-truskawkowy. | gluten (pszenica, żyto), mleko i produkty pochodne, seler, jaja kurze, orzechy, orzeszki ziemne |
25.04.2025 piątek | Kakao. Bułka kielecka z masłem, twarożkiem jogurtowo-koperkowym i pomidorem. Herbata z cytryną. | Jabłko. | Zupa owocowa z groszkiem ptysiowym. Paluszki rybne, ziemniaki, surówka koperkowa. Kompot. | Banan. | gluten (pszenica, żyto), mleko i produkty pochodne, seler, ryba miruna, jaja kurze |