Jadłospis
Jadłospis od 20.03. do 24.03.2023 r.
Data | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|---|
20.03.2023 poniedziałek | Kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną, bułka kielecka z masłem, kiełbasą żywiecką i papryką. | Banan. | Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną. Spaghetti z mięsem wp. i sosem z pomidorów z ziołami. | Pomarańcza. | gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko i pr. poch., seler |
21.03.2023 wtorek | Kakao, herbata z cytryną, kajzerka z masłem i pastą twarogowo-jajeczną ze szczypiorkiem. | Jabłko. | Zupa jarzynowa z makaronem i natką pietruszki. Filet z indyka, ziemniaki, sałatka Caprese. Kompot. | DESER - smoothie z kiwi i ananasa. | gluten (pszenica, żyto), mleko i pr. poch., seler, jaja kurze |
22.03.2023 środa | Kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną, SAMODZIELNE KANAPECZKI - chleb pytlowy z masłem + wędlina drobiowa, rukola, pomidor, rzodkiewka. | Winogrono. | Zupa z zielonego groszku z wiejską kiełbaską i ziemniakami. Ryż z musem jogurtowo-truskawkowym. Kompot. | Soczek. | gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko i pr. poch., seler |
23.03.2023 czwartek | Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z sokiem malinowym, bułeczka z kruszonką z masłem. | Gruszka. | Zupa brokułowa z ziemniakami i zieleniną. Zrazik wp. w sosie koperkowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa. Kompot. | DESER - galaretka z jagodami i biszkoptem. | gluten (pszenica, żyto), mleko i pr. poch., seler, jaja kurze, orzechy, orzechy włoskie |
24.03.2023 piątek | Kakao, herbata z cytryną, chleb wiejski z masłem, serem żółtym i pomidorem malinowym. | Mandarynka. | Zupa owocowa z groszkiem ptysiowym. Ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Kompot. | Chipsy jabłkowe. | gluten (pszenica, żyto), mleko i pr. poch., seler, jaja kurze, miruna |